Esittelyssä sinettituotteet

Nostalginen sinetti viimeistelee kirjeen, mutta sinetit sopivat moneen muuhunkin askarteluun ja koristeluun.

Sinettileimasimessa on laattaan kaiverrettu kuvio kiinteässä varressa tai varressa, johon voi vaihtaa kuvioita. Sinettikolikko puolestaan on kuviolaatta, jonka voi irrottaa varresta ja näin vaihdella eri kuvioita samaan varteen. Kolikoiden ja varsien yhteensopivuus vaihtelee valmistajan mukaan.

 

Sinettivaha valitaan halutun työskentelytavan ja lopputuloksen mukaan. Valikoimissamme on erilaisia sinettivahoja:

  • sinettilakkatanko
  • sinettivahakynttilä
  • pistoolisinettivaha

Perinteisesti sinettivaha/lakka sulatetaan liekillä ja valutetaan paperille. Sinettileimasin painetaan kuumaan vahaan ja annetaan jäähtyä ennen irroitusta.  Jäähtynyt sinettileimasin irrotetaan varovasti keinuttaen. Jäähtymistä voi nopeuttaa viilentämällä leimasimen kuviota ensin esimerkiksi jääpalalla, kylmällä vedellä tai kylmäkallella. Muista kuivata leimasimen kuvio ennen vahaan painamista.

Huomioi turvallisuus. Sinettiaskartelu ei sovi lapsille. Työskentele palamattomalla alustalla kaukana palavista materiaaleista, kuten verhoista. Pidä sammutusvälineet lähellä.

Sinettivahapistooli

Matalalämpöisellä sinettivahapistoolilla saa kauniita, tasaisen pyöreitä sinettejä nopeammin, helpommin ja turvallisemmin. Se on hyvä työkalu varsinkin silloin, kun sinetöi suuren määrän esimerkiksi kutsuja tai joulukortteja. Sinettivahapistooleille on omat sinettivahat. Älä käytä muita, kuin sinettipistooliin tarkoitettuja vahoja. Älä myöskään sulata pistoolin tarkoitettua vahaa tulella tai laita sitä kuumaliimapistooliin.

Sinettivahapistoolin käyttö:

1. Paina sinettivahatanko pistooliin perille asti. Anna pistoolin lämmetä vähintään 5 min.

2. Voit halutessasi viilentää sinettileimasimen kuvion esimerkiksi jääpalalla, kylmäkallella tai kylmässä vedessä.  Muista kuivata sinetti ennen vahaan painamista.

3. Sinettivaha ei liimaa. Jos laitat sinetin alle koristeita, kuten nauhaa, höyhenen tai kukan, liimaa se ensin esimerkiksi kuumaliimalla. Voit halutessasi tehdä myös sinetin erikseen kovalle pinnalle (esim. lasi, keramiikka), irroittaa sen ja liimata valmiin sinetin. Näin näet sinetin ennen kuin se kiinnitetään työhön.

4. Laita vahaa yhden sinetin verran haluammallesi pinnalle. Sopiva määrä riippuu leimasimen koosta ja halutusta lopputuloksesta. Se selviää parhaiten kokeilemalla sinetin tekoa ensin suttupaperille.

5. Paina viilennetty, kuiva sinettileimasin vahaan ja jätä vähintään 20 sekunniksi. Jos leimasinta ei ole viilennetty, jätä pidemmäksi aikaa jäähtymään.

6. Irrota leimasin vahasta varovasti keinuttaen.